Aktuellt


Våravslutning vid Strandvallen i Häljeboda

skickad 19 juni 2018 01:33 av Eda Näringsliv

    
Vi arrangerar en våravslutning vid Strandvallen i Häljeboda med grillning och paddling för föreningens medlemmar och familjer Onsdagen den 27 Juni.  
Ta chansen att prova på kajakpaddling i breda och mycket stabila kajaker.  
Paddling pågår från ca kl 17.00, grillade hamburgare serveras ca 18.00 och sen har vi ett möte ca 19.00 medans barnen har möjlighet att spela fotboll, bada m.m.
Anmäl er med vändande e-mail till info@edanaringsliv.com eller ring Thomas på 0703431992 senast Fredagen den 22e Juni så att vi vet hur mycket mat och dryck vi behöver köpa in.

Matts Olsson gästar Årsmötet

skickad 5 apr. 2018 13:16 av Eda Näringsliv

Som vi tidigare nämnt har vi försökt få en känd idrottsutövare att gästa oss vid årsmötet och nu äntligen är det bekräftat att Matts Olsson kommer. 
Matts kommer att berätta om den gångna säsongen och svara på eventuella frågor vi kan tänkas ha. 

Anmäl er med vändande e-mail senast Söndag kväll till info@edanaringsliv.com
Vi bjuder på smörgåstårta och kaffe.

Plats: Valfjället
Dag: Tisdag 10 April
Tid: 18.00

Med Vänliga Hälsningar 
Styrelsen Eda Näringslivsförening

Eda Näringslivsförenings enkät om näringslivsklimatet i Eda Kommun

skickad 25 jan. 2018 02:47 av Eda Näringsliv

Hej Edaföretagare!

Under 2017 år har Eda Kommun åter sjunkit tillbaka till en plats i det absoluta bottenskiktet, enligt Svensk Näringslivs företagsbarometer. Vi inom styrelsen i Eda Näringslivsförening kan delvis känna igen oss i de negativa tongångar som råder i vår Kommun, men ÄR verkligheten så dyster?

Visst kan det vara mycket byråkrati, tungrodda ärenden och upphandlingar som går fel, men visst finns det också en hel del positiva saker med att vara företagare i Eda kommun?

Eda näringslivsförening har därför beslutat att ta ett omtag kring frågan varför just Eda Kommun placerar sig så långt ner i denna näringslivsranking. Vi kommer under 2018 att arbeta fram ett förslag till en handlingsplan hur vi som kommun ska kunna klättra några pinnhål på denna lista. Planen ser i grova drag ut så här:

1.              Inhämta information från alla Edaföretagare, inte bara medlemmar, där ni får ange varför ni ger Eda kommun så lågt betyg. Svara gärna med konkreta exempel och ange även vad ni ser behöver göras.

2.              Definierar de tre tyngst vägande punkterna som ger det negativa resultatet och tre möjligheter till förbättring

3.              Analyseras dessa punkter och se vad de egentligen betyder.

4.              Tillsätt en styrgrupp av företagare, tjänstemän och politiker som för en dialog om VARFÖR det blir som det blir, och HUR man kan arbeta framåt för att nå målet och nya tillvägagångssätt.

5.              Återkoppla till företagarna vad styrgruppen kommer fram till.

6.              Utforma klara och tydliga mål som definierar hur företagare, tjänstemän och politiker ska arbeta för att skapa ett bra företagsklimat i Eda.

Ett första steg på vägen är att få ta del av erfarenheter och tankar, både positiva och negativa, i ert möte med kommunen och dess invånare. Det är viktigt att så många som möjligt ger oss denna input, för att få en tydligare bild av vad som bör förändras. Vi hoppas ni kan ägna lite tid åt att verkligen tänka igenom vad det är som gått snett genom åren och komma med förslag till förbättringar. Kom gärna med verkliga exempel på ärende och handläggningar som inte gått som ni tänkt erKlicka här för att svara på enkäten.

Under våren kommer vi att besöka ett antal företagare och intervjua dessa för att ytterligare finna fram till pudelns kärna.  

Är ni intresserade av att hjälpa till i arbetet kring denna fråga är ni varmt välkomna att ta kontakt med styrelsen i Eda Näringslivsförening!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen i Eda Näringslivsförening

Insändare i Arvika Nyheter om Eda Supermarket 2017-11-22

skickad 27 nov. 2017 03:56 av Eda Näringsliv   [ uppdaterad 27 nov. 2017 03:58 ]
Oktoberfest

skickad 15 sep. 2017 00:14 av Eda Näringsliv

Hold the date!!! Infogad bild 2
Fredagen kvällen den 20 Oktober kommer vi att återupprepa förra årets succé genom att arrangera en Oktoberfest. 
Detta för att ge ytterligare ett tillfälle att nätverka och öppna upp för samarbeten under uppsluppna former med god mat och underhållning.
Markera gärna detta i er kalender så kommer vi ut med ytterligare information inom kort.

Höst kick-off den 5 September på Valfjällskrogen

skickad 21 aug. 2017 23:29 av Eda Näringsliv

Tisdagen den 5 September rivstartar vi höstens aktiviteter med ett möte på Valfjällskrogen kl 19.00.
Välkomna!

Våravslutning med grillning och paddling

skickad 8 juni 2017 00:31 av Eda Näringsliv

Hej!

Vi arrangerar en våravslutning vid Strandvallen i Häljeboda med grillning och paddling för föreningens medlemmar och familjer Tisdagen den 13 Juni kl 19.00.
Paddling pågår från ca kl 17.00.
Anmäl er med vändande e-mail till info@edanaringsliv.com eller ring Thomas på 0703431992 innan 15.00 på Måndag så att vi vet hur mycket mat och dryck vi behöver köpa in.

Om vädret är emot oss kommer vi att meddela alternativ plats under måndagen, men vi hoppas på strålande sol och med lite tur verkar vi kunna få det.

Välkomna!

Med Vänliga Hälsningar 
Styrelsen i Eda Näringslivsförening
 

Projektor och duk för våra medlemmar

skickad 11 maj 2017 04:40 av Eda Näringsliv

Föreningen har nu införskaffat en projektor och projektorduk som kan lånas av våra medlemmar.
Vi vill passa på att tacka AktivIT för hjälpen med detta.
Grejerna finns XL-Bygg Hilmer i Rudsgården och kan lånas under max en vecka i stöten.

Skogsutbildning - Från planta till slutavverkning

skickad 13 apr. 2017 00:56 av Eda Näringsliv

Under våren och hösten kommer det att arrangeras en kurs i hur man kan få ett lönsammare skogsbruk. Mattias Widstrand, Köla Skogsservice och Johan Guttke, Byängens Skogsstjänst kommer att hålla i det hela.
Vårens kurstillfällen och innehåll kommer att vara enligt följande:
  • Föryngring. Tisdagen den 16 maj 2017, 18.30
  • Röjning. Tisdagen den 23 maj 2017, 18.30
  • Fältdag föryngring-röjning. Lördagen den 27 maj, 09.30
Kursen kommer sedan att fortsätta under hösten med följande innehåll:
  • Gallring. Tid meddelas senare
  • Slutavverkning. Tid meddelas senare
  • Fältdag gallring – slutavverkning. Tid meddelas senare
Kostnad: Eda näringslivsförenings medlemmar: 2000 kr exkl moms, icke-medlemmar 2700 exkl moms.
Anmälan sker på mail till mattias.widstrand(at)gmail.com, senast 10 maj 2017

Utskick om detta har gjorts till alla skogsägare i kommunen.

Charlotta 2017

skickad 13 apr. 2017 00:55 av Eda Näringsliv

Eda Näringslivsförening inbjuder våra medlemmar att medverka på vår utställningsyta under Charlottadagen den 13 Maj kl 10.00 - 16.00.
Ytan kommer att vara precis nedanför Charlottagrillen och kommer att fyllas med företagare från kommunen, diverse aktiviteter och ett party-tält utifall vädret mot förmodan skulle kräva det.
Om möjligt skulle vi gärna se att även ert företag finns representerade, gärna med någon intressant aktivitet som lyfter fram ert företag och lockar folk.
Hoppas du ser detta som ett bra tillfälle att visa upp ditt företag, komma i kontakt med andra företagare och bara ha det lite allmänt trevligt.
Hör gärna av er om ni är intresserade till någon i styrelsen eller till info@edanaringsliv.com , men vi kommer även att ringa runt till våra medlemmar och se hur vi på bästa sätt kan visa upp just ditt företag och samtidigt nätverka med andra företagare.

1-10 of 56