Motorsågskörkort A+B

Post date: Feb 11, 2015 9:04:47 AM

OBS! Denna kurs är flyttad till v 15 2015. Kontakta oss för mer information!

Eda Näringslivsförening bjuder härmed in sina medlemmar till kursen Motorsågskörkort nivå A+B.

Från och med 1 januari 2015 måste alla som använder motorsåg utanför sin egen fastighet ha Motorsågskörkort A+B. Denna kurs ger dig kunskaper och behörighet att på ett säkert och kontrollerat sätt hantera motorsågen, känna till godkänd skyddsutrustning och sågens säkerhetsfunktioner samt gällande lagstiftning kring motorsågsarbete.

Även om man som privatperson, och som självverksam på sin egen mark, inte behöver ha körkort, kan det starkt rekommenderas med tanke på säkerheten för sig själv och andra.

Kursen startar Måndagen den 2:e mars 2015, kl 19.00 på Eda Golfklubb, Noresund med ett teori pass. Andra teoripasset hålls sedan Måndagen den 9:e mars för att sedan följas av praktiskt prov under helgen samma vecka.

Priset är 3500 + moms.

Kursledare och examinator är Cecilia Berntsson från Berntek i Arvika. Cecilia har en flerårig vana av motormanuellt skogsarbete och hästkörning i skogen, och har under de senaste åren hållit flera kurser i motorsågsutbildningen. Även Mattias Widstrand från Köla Skogsservice kommer att delta som assisterande ledare under kursens gång.

Har du frågor kring kursens upplägg och utförande, kontakta Mattias på 070-650 30 10, eller mail: mattias.widstrand@passagen.se

Anmälan till kursen görs via mail till info@edanaringsliv.com, eller till Mattias senast den 24 februari.

Av utrymmessjäl gäller "först till kvarn-principen", och medlemmar i föreningen har givetvis förtur framför icke medlemmar.

Praktiskt kring kursen, gäller att alla som har utrustning (t.ex. motorsåg, hjälm, stövlar/kängor, skyddsbyxa) tar med detta så att det kan gås igenom vid första träffen. Till den praktiska delen tar man även med fil, fällkil och brytjärn i den mån man har.