Nyhetsbrev September 2015

Hej!

Här kommer September nyhetsbrev med det senaste kring att skapa ännu bättre samverkan och näringslivsklimat här i Eda Kommun!

Aktuellt

Stefan Linde (kommunchef i Älvdalen) gästade styrelsemötet

Under styrelsemötet berättade Stefan Linde (kommunchef i Älvdalen) om den resa de gjort när gäller utveckling av näringslivet och klättrande i näringslivsrankingen.

Älvdalen som i mångt och mycket är lika Eda Kommun har från 2000 års placering på runt 280 nu klättrat till att ligga på plats 163 och företagarna är nöjdare än någonsin.

Läs hela sammandraget inkluderande tips från Stefan i protokollet från styrelsemötet.

Frukostmöte om arbetsrätt, anställningsformer m.m.

Tillsammans med arbetsförmedlingen och Företagarna arrangerar vi ett frukostmöte om arbetsrätt, anställningsformer m.m. den 8 September kl 07:00 September på AB Hilmer Andersson. Mötet riktas till dig som har anställa, eller planerar att anställa, och som vill utöka ditt kontaktnät samtidigt som du äter en god frukost.

Vi är ca 20 anmälda, men sena anmälningar accepteras i mån av plats, så skynda att höra av er så snabbt som möjligt till Thomas Svensson:

Uppföljningsträff om satsningen på företagsklimatet

Torsdagen den 17 September kl 19.00 - 21.00 på Morokulien Infocenter arrangerar kommunen en uppföljningsträff kring det arbetet man genomför tillsammans med Svenskt Näringsliv för att förbättra företagsklimatet i kommunen.

Vi som företagare behöver visa att även vi stöttar detta initiativ och genom vår medverkan ge ytterligare detaljer kring hur de punkter som man jobbar på bör genomföras för att på bästa sätt göra vår vardag enklare.

Information om anmälan m.m. hittar ni här.

SFI Praktikplatser

Det finns ett stort behov av praktik platser för personer som behöver lära sig svenska för att ha sen ha en chans att komma in på arbetsmarknaden. Det finns en lång kompetens lista, med bland annat bilelektriker, byggnadsarbetare, civilingenjörer, lantbrukare och advokater. Listan fylls hela tiden på, så har ni möjlighet att ta emot en praktikant, så ska ni höra av er till Stefan Johannesen på Näringslivsenheten eller Anette Maack på Gymnasieskolans vuxenutbildning.

Företagarseminarier

Företagarseminarierna är nu i full gång och den första träffen hölls den 2 September. Vi var 10 företagare och blivande företagare som möttes upp och lärde oss mer om "Företaget och företagaren". Nästa gång blir det fokus på Marknadsföring och vi kommer då att vara i Eda Golfklubbs lokaler på Noresund.

Är du intresserad av att sluta upp, så hittar du mer information här.

Styrelsemöte

 • Den 2 september hölls ytterligare ett styrelsemöte på AB Hilmer Andersson. 21 personer var närvarande. Ni hittar hela protokollet här (Klickbar länk).
  • Sammanfattning:
   • Tyst minut hölls för Karl-Erik Fahlstad som lämnade ett stort tomrum efter sig i och med sin bort gång
   • Stefan Linde kommunchef i Älvdalen berättade om den resa de gjort
   • Stefan Johannesen berättade om arbetet med att förbättra näringslivsklimatet.
   • Anette Maack berättade om behovet av praktikplatser för eleverna som går SFI kursen
   • Arbetet inför Näringslivsmässan som planeras till nästa vår fortsatte.
   • m.m.
 • Nästa möte kommer att hållas Tisdagen den 6 Oktober kl 19.00. Plats meddelas vid ett senare tillfälle via kalendern på vår hemsida och Facebook.

Kom ihåg att styrelsemötena är öppna för alla medlemmar, och ni är hjärtligt välkomna att komma dit och lyssna och föra fram era åsikter.

Hör gärna av er om ni har några synpunkter eller idéer på vad vi tillsammans kan göra för att förbättra Näringslivsklimatet här i Eda Kommun!

Med Vänliga Hälsningar

Styrelsen i Eda Näringslivsförening

www.edanaringsliv.se