Nyhetsbrev Oktober 2015

Hej!

Här kommer Oktober nyhetsbrev med det senaste kring att skapa ännu bättre samverkan och näringslivsklimat här i Eda Kommun!

Aktuellt

Westra Wermland Export

Projektet Westra Wermland Export som syftar till att skapa mer affärer med Norge för ökad tillväxt i Värmland börjar nu konkretiseras. Tanken är att komma igång med projektet under 2016 och göra riktade insatser mot ett antal företag.

Eda/Arvika Näringslivsråd

Eda/Arvika Näringslivsråd hade en träff den 8 Oktober där arbetsförmedlingen visade på trenden med sjunkande arbetslöshet bland framförallt ungdomar och att prognoser visar att andelen arbetsför befolkning minskar i framtiden. Det diskuterades hur man ska kunna motverka detta genom att dels försöka locka ungdomen att stanna kvar på orten och även genom att nyttja den kompetens flyktingar som anländer för med sig.

Upphandlings dag

Kommunen arrangerar en introduktions utbildning i upphandling den 27 Oktober. Läs mer och info om anmälan här.

Styrelsemöte

 • Den 6 Oktober hölls ytterligare ett styrelsemöte på Krokonilen. Ni hittar hela protokollet här (Klickbar länk).
  • Sammanfattning:
   • Företagarseminarierna fortlöper med mycket bra diskussioner och utökade kontaktytor.
   • Projektet Westra Wermland Export börjar nu konkretiseras
   • Arbetet inför Näringslivsmässan som planeras till nästa den 27-18 Maj nästa år fortsatte.
   • m.m.
 • Nästa möte kommer att hållas Tisdagen den 3 November kl 19.00. Plats meddelas vid ett senare tillfälle via kalendern på vår hemsida och Facebook.

Kom ihåg att styrelsemötena är öppna för alla medlemmar, och ni är hjärtligt välkomna att komma dit och lyssna och föra fram era åsikter.

Hör gärna av er om ni har några synpunkter eller idéer på vad vi tillsammans kan göra för att förbättra Näringslivsklimatet här i Eda Kommun!

Med Vänliga Hälsningar

Styrelsen i Eda Näringslivsförening

www.edanaringsliv.se