Nyhetsbrev Juli 2015

Hej!

Här Juli nyhetsbrev med det senaste kring att skapa ännu bättre samverkan och näringslivsklimat här i Eda Kommun!

Aktuellt

Företagarseminarier

Tillsammans med Kommunen arrangerar vi under hösten en serie företagarseminarier baserat på ALMIs företagarskola.

Målgruppen är den som är på väg att start företag eller som varit igång ett tag och som vill vidareutveckla sitt företagande.

Syftet är bland annat att bredda de medverkandes kontaktnät, dela erfarenheter och information, och väcka tankar kring hur var och en kan komma vidare i sitt företagande.

Mer information hittar ni här.

Frukostmöte om arbetsrätt, anställningsformer m.m.

Tillsammans med arbetsförmedlingen och Företagarna arrangerar vi ett frukostmöte om arbetsrätt, anställningsformer m.m. den 8 September på AB Hilmer Andersson. Mötet riktas till dig som har anställa, eller planerar att anställa, och som vill utöka ditt kontaktnät samtidigt som du äter en god frukost.

Formell inbjudan kommer efter semestrarna, men boka gärna in detta datum redan nu.

Regionaltrafik

Tillsammans med kommunen har vi skickat en skrivelse till Region Värmland om vikten av bra tågförbindelsen med Norge. Ni hittar skrivelsen här.

Styrelsemöte

 • Den 7 Juli hölls ytterligare ett styrelsemöte på Efficture i Åmotfors. Ni hittar hela protokollet här (Klickbar länk).
  • Sammanfattning:
   • Runar redogjorde för den skrivelse vi skickat till Region Värmland, och det svar vi fått angående tågförbindelser med Norge.
   • Inbjudan och program för Företagarseminarie diskuterades.
   • Näringslivsmässan som planeras till nästa vår diskuterades.
   • m.m.
 • Nästa möte kommer att hållas Tisdagen den 4 Augusti kl 19.00 på Spinnhjulet i Skillingsfors.

Kom ihåg att styrelsemötena är öppna för alla medlemmar, och ni är hjärtligt välkomna att komma dit och lyssna och föra fram era åsikter.

Hör gärna av er om ni har några synpunkter eller idéer på vad vi tillsammans kan göra för att förbättra Näringslivsklimatet här i Eda Kommun!

Med Vänliga Hälsningar

Styrelsen i Eda Näringslivsförening

www.edanaringsliv.se