2017 Januari Nyhetsbrev

Hej!

..och god fortsättning till alla våra medlemmar!

Här kommer Januari nyhetsbrevet kring att skapa ännu bättre samverkan och näringslivsklimat här i Eda Kommun!

Aktuellt

Rallykväll med Pontus Tidemand

Den 25 Januari kl 19.00 planerar vi att arrangera en rallykväll tillsammans med Pontus Tidemand. Anmälningstiden går ut idag, så anmäl med vändande e-mail eller ring till Thomas på 0703431991.

Charlotta 2017

Eda Näringslivsförening kommer vara representerade under Charlottadagen och arbetet fortgår med att planera den utställningsyta vi kommer att erbjuda till våra medlemmar.

Syftet är att Charlottadagen ska vara en dag för hela kommun och därmed är detta en fin möjlighet för alla våra medlemmar att visa upp och marknadsföra sig. Därför kommer vi i Eda Näringslivsförening gå in med en summa pengar för detta ändamål.

Bidraget finansieras givetvis av våra medlemmar men ni kan förstås välja att också själva vara med och stödja Köpmannaföreningen i deras arbete att lyfta fram kommunen och dess företag.

Konkurrens på lika villkor

Vi vill passa på att trycka på vikten av att enbart anlita seriösa företag så att vi alla kan konkurrera på lika villkor. Är det för bra för att vara sant bör man fråga sig om de regler som finns efterföljs och försöka kontrollera detta. Läs gärna mer på Skatteverkets hemsida och hjälp oss bekämpa de som inte bidrar utan låter alla oss som sköter sig dra ett extra stort lass.

Styrelsemöte

 • Den 6 December hölls ett styrelsemöte på Eda Glasbruksmuseum. Ni hittar hela protokollet här (Klickbar länk).
  • Sammanfattning:.
   • Gemensamt möte tillsammans med Charlottenbergs Köpmannaförening
   • Planering inför Charlotta
   • Planering kring kväll med Pontus Tideman.
   • Fortsatta diskussioner kring hur vi kan komma tillrätta med oseriösa företag som inte följer de lagar och regler som finns.
   • Årsmötet kommer att hållas den 4 April
   • m.m.
 • Nästa mötekommer att hållas Tisdagen den 7 Februari kl 19.00 i receptionen i Valfjällsbyn.

Kom ihåg att styrelsemötena är öppna för alla medlemmar, och ni är hjärtligt välkomna att komma dit och lyssna och föra fram era åsikter.

Hör gärna av er om ni har några synpunkter eller idéer på vad vi tillsammans kan göra för att förbättra Näringslivsklimatet här i Eda Kommun!

Med Vänliga Hälsningar

Styrelsen i Eda Näringslivsförening

För stark lokal utveckling!

www.edanaringsliv.se