Nyhetsbrev April 2015

Hej!

Här kommer April nyhetsbrev med det senaste kring att skapa ännu bättre samverkan och näringslivsklimat här i Eda Kommun!

Aktuellt

Företagarträff med temat företagsklimat

Torsdagen den 28 Maj arrangeras en träff för företagare, tjänstemän och politiker för att diskutera vad vi tillsammans kan göra för att förbättra näringslivsklimatet i kommunen. Träffen anordnas i samarbete med Svenskt Näringsliv. Missa inte detta tillfälle att inspireras, föra fram dina åsikter och påverka.

Se hela inbjudan här.

Arbetsmarknadsråd

Arbetsförmedlingen har tagit initiativet till att återstarta det arbetsmarknadsråd som tidigare funnits i Eda-Arvika. Syftet är att tillsammans med företagen jobba med sysselsättnings och kompetensförsörjnings frågor. En första träff kommer att arrangeras den 21 April kl 13.00-15.00 på Arbetsförmedlingen Arvika, ANC Strandvägen 2, och kommer sen att följas av några återkommande träffar per år. Är du intresserad av att medverka, så får du gärna kontakta oss eller Erica Sund på arbetsförmedlingen (E-mail:erica.sund@arbetsformedlingen.se)

Hela inbjudan hittar ni här.

Årsmötet

Årsmötet blev en lyckat tillställning, med ca 30 närvarande och presentationer från både Urban Svanberg från Svenskt Näringsliv, och Svante Karlsson från SLU. En kort sammanfattning av dessa presentationer hittar ni här, protokollet från mötet här, och verksamhetsberättelsen här.

Styrelsemöte

 • Den 7 April hölls ytterligare ett styrelsemöte. Ni hittar hela protokollet här (Klickbar länk).
  • Sammanfattning:
   • Arbetsförmedlingen presenterade sitt initiativ till att starta ett arbetsmarknadsråd.
   • Svenskt Näringsliv på plats för att filma och dokumentera det arbete som görs kring näringslivsfrågor.
   • m.m.
 • Nästa möte kommer att hållas Tisdagen den 5 Maj kl 19.00 på Westra Wermlands Sparbank i Charlottenberg.

Kom ihåg att styrelsemötena är öppna för alla medlemmar, och ni är hjärtligt välkomna att komma dit och lyssna och föra fram era åsikter.

Hör gärna av er om ni har några synpunkter eller idéer på vad vi tillsammans kan göra för att förbättra Näringslivsklimatet här i Eda Kommun!

Med Vänliga Hälsningar

Styrelsen i Eda Näringslivsförening

www.edanaringsliv.se