2019 Juni Nyhetsbrev

Hej!


Här kommer Juni nyhetsbrevet kring att skapa ännu bättre samverkan och ännu fler framgångsrika företag här i Eda Kommun!

Vet du ytterligare någon som borde få det här nyhetsbrevet ber du denna att skicka ett e-mail till info@edanaringsliv.com och be om att bli tillagd på distributionslistan.

Aktuellt

Häljebodaloppet

Vi fortsätter föreningens friskvårdssatsning genom att sponsra vår lokala löpartävling Häljebodaloppet med halva deltagaravgiften. Kanske kan ni som arbetsgivare betala andra halvan som friskvård. Loppet, som ingår i Eda-klassikern, sträcker sig över 7,3 km på en mycket naturskön bana. Underlaget är delvis grusväg och delvis skogsstig. Det kostar 100 kr vid föranmälan (t.o.m. 31 juli) och därefter 150 kr ända fram till en timme före start. Anmäl deltagande till Jerry Olsson på jerry@backwater.se eller 0709-58 36 36. Start kl 11:00 den 3 augusti. På www.haljeboda.se finns mer information.

Företagsklimatet i Eda Kommun

Det sammanfattande omdömet för företagsklimatet har under senaste året fått ett rejält uppsving som framgår av bilden längst ned.

Detta ser vi som mycket positivt och förhoppningen är att det framförallt kan bidra till att ytterligare företag kan tänkas etablera sig här.

Ni kan läsa mer om undersökningen här.

Urklipp från Arvika Nyheter 2019-05-22:

– Fantastiskt kul att företagen ger ett så mycket bättre betyg i årets undersökning. Jag skulle inte bli förvånad om Eda blir årets raket i Värmland när vi presenterar rankingen av det lokala företagsklimatet i september, säger Urban Svanberg, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Digitaliserings Workshops

Under hösten och nästa vår planerar vi som sagt att genomföra ett antal sessioner kring digitalisering framförallt med fokus på näringsliv och företagande.

Första träffen kommer med all sannolikhet att vara i November, men vi återkommer med mer detaljer efter sommaren.

Har du idéer om vad just du skulle vilja veta mer om och diskutera så tveka inte att höra av dig till oss.

Styrelsemöte

    • Den 18 Juni hölls ett styrelsemöte vid Strandvallen i Häljeboda. Ni hittar hela protokollet här (Klickbar länk).

Hör gärna av er om ni har några synpunkter eller idéer på vad vi tillsammans kan göra för att förbättra Näringslivsklimatet här i Eda Kommun!


Vi önskar er alla en trevlig sommar!

Med Vänliga Hälsningar

Styrelsen i Eda Näringslivsförening

För stark lokal utveckling!

www.edanaringsliv.se