2014-05-09

Hej!

Här kommer Majs nyhetsbrev med det senaste kring att skapa ännu bättre samverkan och näringslivsklimat här i Eda Kommun!

Aktuellt

Charlotta

Vi kommer att finnas på plats framför Bågen Optik på Charlotta, och har tänkt informera om syftet med föreningen, diskutera hur du tycker föreningen ska verka, och hur man går tillväga för att bli medlem m.m.

Svenskt näringslivs årliga undersökning kring företagsklimatet i Sveriges kommuner

Svenskt näringsliv publicerade nyligen sin årliga undersökning kring företagsklimatet i olika kommuner. Eda Kommun har tyvärr återigen backat. Denna gång med två placeringar.

Ni hittar hela resultatet här: http://www.foretagsklimat.se/eda

Styrelsen kommer inom kort att kommentera resultatet via en insändare i tidningen.

Företags luncher

Sedan en tid tillbaks träffas företagare i Åmotfors för gemensam lunch första Tisdagen i varje månad. Även representanter från Kommunen är då inbjudna, och alla typer av ämnen diskuteras under informella former. Samordnare för detta är Kerstin Myhrman på Westra Wermlands Sparbank.

Lokala krafter börjar nu även titta på möjligheten att göra det samma även i Charlottenberg. Detta är något som föreningen stöttar, och ser gärna att våra medlemsföretag ansluter. Finns det även intresse för nått liknande i Koppom?

Frukostmöte

Vi planerar att arrangera ett frukostmöte med preliminärt datum den 19 Augusti. Agenda m.m. återkommer vi till lite längre fram, men markera gärna detta i kalendern redan nu. Detta kommer att bli ett bra tillfälle att träffas, samverka och utbyta idéer.

Verksamhet

 • Den 6 Maj hölls ytterligare ett styrelsemöte. Ni hittar hela protokollet här (Klickbar länk).
  • Sammanfattning:
   • Roll-up och beach flagga har beställts och kommer att levereras till Charlotta
   • Arbetet med ett företagsregister går vidare
   • Landsbygdsdagen blev tyvärr inställd, men man kommer att göra ett nytt försök till hösten
   • Eda Kommun har hjälpt oss trycka upp informationsblad som vi kan dela ut under Charlotta
   • Charlotta planering och bemanning
   • Diskussioner kring tänkbara ämnen att diskutera under frukostmötet, t.ex. Export till Norge, Westra Wermland Export, upphandling m.m.
   • Diskussioner kring tänkbara kurser, t.ex. data (Office, Windows, moln m.m.), motorsågskörkort, förarbevis
   • m.m.
 • Nästa styrelsemöte kommer att hållas Tisdagen den 3 Juni kl 19.00 på AB Hilmer Andersson.

Kom ihåg att styrelsemötena är öppna för alla medlemmar, och ni är hjärtligt välkomna att komma dit och lyssna och föra fram era åsikter.

Hör gärna av er om ni har några synpunkter eller idéer på vad vi tillsammans kan göra för att förbättra Näringslivsklimatet här i Eda Kommun!

Med Vänliga Hälsningar

Styrelsen i Eda Näringslivsförening

www.edanaringsliv.se